Spelet Snake – En tillbakablick och hur du kan spela det idag

Spelet Snake lanserades år 1997. På den tiden existerade inte på det sätt de gör idag, så spelet var endast tillgängligt för de med en telefon från Nokia. Spelet Snake kom till att bli det absolut populäraste mobilspelet för sin tid och lyckades även behålla sin popularitet en bit in på tidigt 2000-tal. Kommer du själv ihåg spelet? Om inte så tänkte vi dela med oss av lite bilder och videos som eventuellt kan friska upp ditt minne, vi kommer också visa hur du kan spela spelet på din smartphone idag.

Vi kommer även dela med oss av en liten bonus du kanske inte visste om. Du kunde nämligen spela mot en annan spelare via IR. 

Så här såg spelet Snake ut på en Nokia

För vissa så kan denna bild ta en på en ordentlig nostalgitripp. Detta är en bild på hur Snake kunde se ut på en Nokia 3310. Dock så är denna bild från smartphone versionen som finns tillgänglig idag. 

Snake på Nokia 3310

Spelet Snake på en Nokia 3310

Så spelade man Snake mot en vän via IR

Det många inte visste om förrän många år senare är att man faktiskt kunde spela Snake mot vänner via IR. På den här tiden fanns inte WiFi i telefoner och skulle man skicka media eller information mellan telefoner så var det via infrarött som gällde. Här kan vi se en video på hur detta fungerade med Snake mellan en Nokia 6110 och en Nokia 6150:

Så kan du spela Snake på din smartphone idag

Vill du återuppleva denna klassiker så finns det faktiskt sätt att göra det. Spelet finns som en app både för Android och IOS på respektive appbutik. Spelet heter “Snake ’97: telefonklassiker” och är helt gratis att ladda ner. Du kan även välja vilken telefon du vill simulera.

Här kan du ladda ner Snake för IOS

Här kan du ladda ner Snake för Android

Så ser Snake ’97: telefonklassiker ut

Snake på en Nokia 6110

Här kan du välja vilken telefon du vill spela på

Så funkar den nya appen Snake ’97

Väl inne i appen så kan du välja vilken telefon du vill simulera. Du välja från dessa modeller: 5110, 3210, 8210, 8850 och 3310, 3410, 7110. I appen ingår även Snake 2 som fanns på vissa av dessa telefoner. Självklart spelas allt med de klassiska ljuden som användes på den tiden. Precis som förut så styr du ormen med sifferknapparna.

Lite rolig fakta om denna app är att den kom till att utvecklas av en slump. Utvecklaren av Snake 97 råkade skada sin smartphone och blev under en kortare tid tvungen att använda en gammal telefon han hade liggandes. När han väl började kolla runt i den gamla telefonen så hittade han Snake och kom direkt att tänka på hur det spelet borde finnas även på nyare telefoner, ett tag senare lanserade han Snake 97 som vi alla nu kan ta del av gratis!

Tycker du att denna artikel var intressant så kan du läsa fler inlägg om smarta eller roliga appar från vårt arkiv!