Så använder du din iPhone som vattenpass

Så hittar du vattenpasset i din iPhone

Din iPhone har ett vattenpass som följer med utan extra nedladdningar. Tidigare var man tvungen att öppna kompassen och sedan leta reda på vattenpasset där. Numera hittar du vattenpasset under en app vid namn “Mätverktyg”. I den appen hittar du, som namnet redan skvallrar om, ett mätverktyg där du med ett knapptryck kan växla till vattenpasset. 

Du kan nu använda telefonen som vilket vattenpass som helst. Vrid på telefonen tills mätaren visar 0 grader, ger en kort vibrationssignal och visar grönt – då ligger telefonen rakt. Du kan både hålla telefonen horisontellt och vertikalt. 

Appar med vattenpass för iPhone

Trots att funktionen redan finns som standard i din iPhone så finns det en uppsjö av appar med vattenpass i App store. De flesta av dessa appar tillför dock inte speciellt mycket. Dessa appar ebjuder på sin höjd några tveksamma extrafunktioner och ett annat utseende som i många fall inte är så mycket bättre. Behöver du ett vattenpass utan att ha något riktigt till hands – använd det som redan medföljer din telefon.

Gillade du denna guide? Då kanske vår artikel om att hitta dina airpods kan vara av intresse!