Vem ringde mig? Så enkelt tar du reda på vem som ringde dig

vem ringde

Undrar du vem som ringde dig? I denna artikel går vi igenom några sätt du enkelt kan ta reda på vem som ringde utan krångel. Vi bjuder även på ett knep du kanske inte kände till innan. 

Vilken information kan du få av ett telefonnummer?

Vi börjar med att fastställa vilken information du kan förvänta dig att få ut när du slår upp ett okänt telefonnummer. Det kan ibland finnas tjänster som påstår sig kunna ta fram mer information, dessa är oftast rena bluffar. Det du kan förvänta dig att få ut är:

  • Adressen för personen eller företaget som registrerat numret
  • Operatör
  • Om det är en fast eller mobil telefon
  • Namn och övrig offentlig information

Tjänster som kan tala om vem som ringde dig

Här listar vi några pålitliga tjänster som kan ta fram information om ett okänt nummer som ringt dig. Vi bjuder även på ett knep du kanske inte visste om!

Eniro.se

Eniro är en välkänd aktör som hjälper folk med telefonnummer, adresser och vägbeskrivningar med mera. Slå bara in telefonnumret i sökrutan och tryck på sök. Du kommer att presenteras all information som finns tillgänglig om numrets innehavare. T.ex namn och adress. 

Hitta.se

Hitta.se klassas även som en pålitlig och välkänd aktör. Hitta.se hjälper dig minst lika enkelt som Eniro eller andra tjänster med att ta reda på vem som ringde. Här gäller samma sak, in med ett namn eller telefonnummer i sökrutan och tryck på sök! Viktigt att komma ihåg gällande alla upplysningstjänster är att det i många fall går att plocka bort sina egna uppgifter om man vill, så det finns inga garantier för att få fram information om ett okänt nummer.

Swish-knepet – ta reda på namn via Swish

Det många inte tänker på är att du faktiskt kan få fram ett namn via Swish-appen! Allt du behöver göra är att påbörja en swishbetalning till det nummer du önskar få mer information om (förslagsvis minsta möjliga summa) och sedan påbörja en signering, då ser du namnet som tillhör telefonnumret och sen avbryter du helt enkelt betalningen. Här gäller det dock att numret är anslutet till Swish. Skulle det till exempel vara ett nyköpt kontantkort så finns risken att numret inte är anslutet till Swish och då kommer heller inget namn att visas. 

Vem ringde mig på dolt nummer / inget uppringnings-ID?

Om ett nummer ringer som dolt eller med “inget uppringnings-ID” så kan du inte se numret direkt i telefonen. Detsamma gäller om någon använder sig av #31# – då blir det dolt nummer. Däremot så erbjuder de flesta större operatörerna en tjänst där du kan ta reda på vem som ringde från dolt nummer.

Spåra dolt nummer

Vill du ta reda på vem som äger ett dolt nummer så behöver du som sagt av en tillvalstjänst som tillhandahålls av din operatör. Telia som exempel, tar 600 kr för en sådan upplysning. Se sidan för deras tjänst här

Du kan spåra nummer som ringt både till din fasta och mobila telefon. Det går till så att du får ange upp till 5 olika tidpunkter under de senaste två veckorna när du blivit uppringd av det dolda numret. Sedan görs en upplysning och du får uppgifterna per post. Uppgifterna kan inte faxas eller mailas eftersom att det klassas som konfidentiell information. Denna information kan till exempel användas som bevismaterial i en rättegång. 

Denna tjänst finns som tillval för de allra flesta abonnemangen, även hos mindre operatörer som Hallon.