Erbjuder Fello 5G?

Fello 5G

Billiga mobilabonnemang kan vara lockande, men finns det något man behöver titta på innan man byter operatör? I en tidigare artikel kollade vi på operatören Hallon och nu är det dags för en snabb titt på Fello. Fokus ligger på 5G-täckning. 

(Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Halebop)

Vilket nät använder Fello?

Fello använder Telias nät, precis som Halebop gör. Med andra ord så har du täckning på samma ställen med Fello som du skulle haft med Telia. 

Får man 5G-täckning med Fello?

I dagsläget, i början av 2024 så är svaret nej. Fello erbjuder inte 5G med sina abonnemang.

Detta är av samma anledning som alla andra mindre operatörer. Man använder sig av större väletablerade operatörers nät men får inte alla fördelarna. Dock så ska man komma ihåg att fokuset med denna tjänst är att hålla ett så lågt pris som möjligt, men det så kommer vissa uppoffringar. 

Billigt alternativ som har 5G

OperatörAbonnemangFunktionerPris
Halebop 2GB

Halebop 2GB

Fria samtal 

Fria meddelanden

5G

Spara oanvänd surf

Sveriges nöjdaste kunder

 

Från 129 KR
3Flexibel 5GB

3Flexibel 5GB

5G

Ingen bindningstid

✔  Fria samtal

Fria meddelanden

Från 199 KR

Kommer 5G till Fello?

Det korta svaret är förmodligen. Fello har själva gått ut med att man har för avsikt att gå med i Telias 5G-satsning. Dock så har Telias satsning pågått ett längre tag och än så länge erbjuds ingen 5G. 

Har Fello WiFi-samtal?

Ja! En glad överraskning är att Fello till skillnad från många andra billiga operatörer faktiskt erbjuder både WiFi-samtal och VoLTE. Vad är skillnaden på dessa? WiFi-samtal är precis vad det låter som. Det tillåter dig att göra telefonsamtal över Wi-Fi, vilket lämpar sig bra för den som bor någonstans med lite sämre täckning. VoLTE tillåter dig att göra telefonsamtal över 4G-nätet istället för 3G-nätet. Detta ger en högre ljudkvalitet på samtalen och i många fall så kan det även vara så att du har bättre 4G-täckning än 3G-täckning, vilket i sig även resulterar i bättre samtalskvalitet.