Så hittar du dina AirPods när du tappat dem

Behöver du hitta dina AirPods? Då har du hittat rätt. Vi alla drabbas av otur ibland och då är tyvärr värdesaker inte alltid undantagna. I denna guide visar vi hur du hittar dina hörlurar igen på enklaste sätt.

Hitta dina AirPods med Hitta-appen

Om du är säker på att minst en hörlur ligger kvar i etuiet så det enklaste valet att använda den inbyggda “hitta-appen” som finns inbyggd i IOS-enheter. På så sätt så får du som minst tillbaka en hörlur och själva etuiet. 

  1. Öppna hitta-appen på din iPhone
  2. Logga in på ditt Apple-konto, om det krävs
  3. Längst ner på skärmen: klicka på “enheter”
  4. Nu bör du se dina hörlurar. Tryck på dem så får du en inzoomad vy av platsen de befinner sig på. Klart!

Bra att veta när du försöker hitta dina AirPods

Det första du bör veta är att du endast kan förvänta dig att hitta din AirPods med hitta-appen om den är aktiverad. Den är det som standard, men det är inte heller ovanligt att folk aktiverar appen. För att kontrollera detta så öppnar du inställningar, går in på ditt Apple-ID, går vidare till “hitta” och slutligen till “hitta min iPhone”. Är det aktiverat så kan du vara lugn i framtiden. 

Värt att nämna är även att appen endast rapporterar senast kända plats. Med det menas att den kommer se ut att vara där dina AirPods senast hade en anslutning till någon av dina andra enheter. 

Du kan även hitta dina enheter från en dator – och nej, det behöver inte vara en Mac. Allt du behöver göra är att logga in på iCloud i din webbläsare. 

Är dina AirPods nära? Spela upp ett ljud!

Om dina hörlurar ser ut att vara i din direkta närhet men du hittar ändå inget så finns det en lösning. Öppna hitta-appen (eller gå via webbläsaren), leta fram dina AirPods enligt stegen ovan och tryck på “spela ljud”. Detta kräver som sagt att du är i närheten av hörlurarna och kan upprätta en ansluting till dem. Med det sagt så hade det inte funkat speciellt bra på något att sätt heller då ljudet ganska lågt, så se gärna till att ha tyst i din omgivning när du letar. Har du AirPods Pro av den andra generationen och senare så kan du även spela upp ljud från själva laddningsetuiet. 

Har du endast tappat bort etuiet?

Tyvärr så blir det lite mer problematiskt om du endast tappar etuiet. Det spåras nämligen inte som hörlurar gör. Det enda alternativet här är tyvärr att leta som vanligt.