Vad är åldersgränsen för CS GO?

csgo

CS:GO har en rekommenderad åldersgräns på 15 år. Valve själva skriver detta gällande spelets innehåll: “Innehåller intensivt våld och blod.” Detta kan läsas i Steams butik där man kan köpa spelet. 

Är det lämpligt för yngre att spela CS:GO?

Det är en svår fråga som i slutändan blir upp till föräldrarna. Valve skriver att spelet innehåller både blod och våld, trots detta så finns det faktiskt ingen officiell rekommendation från Valve själva när det kommer till åldersgräns. Hur våldsamt är då spelet? Inte särskilt. Man skjuter med vapen och det syns blodstänk på väggar vid träff, det är i princip allt. Spelet handlar mer om taktiker och hur man kan överlista motståndarlaget än om häftiga eller våldsamma effekter. 

Världens yngsta proffs är 17 år

Faktum är att det yngsta proffset “m0NESY” endast är 17 år gammal. CS:GO kan bli väldigt komplext på hög nivå och för att bli proffs krävs flera års träning, det betyder alltså att denna 17 åring har spelat sedan han var väldigt ung. Det är alltså inte ovanligt att barn eller ungdomar som vill satsa på en proffskarriär inom CS börjar vid betydligt yngre åldrar än 15 år.