Vilket nät använder Chilimobil?

Vi har tidigare tittat på billigare operatörer som Hallon och Vimla för att se huruvida man kan förvänta sig att få tillgång till 5G-nätet. I denna artikel kommer vi att titta på vilket nät Chilimobil använder sig av och även vad du som kund kan förvänta sig av abonnemanget. 

Chilimobil använder samma nät som Tre

Precis som andra billiga operatörer så erbjuder Chilimobil sina tjänster på en större operatörs nät, nämligen Tre. Det betyder att du kommer att kunna förvänta dig att ha god täckning på ställen där Tre också skulle haft det. Chilimobil är inte ensam om detta. I en tidigare artikel berättade vi om Hallon som också använder sig av Tres nät. Om du funderar på att välja Chilimobil på grund av nätet kan det därför vara klokt att jämföra dessa två innan du bestämmer dig. 

Erbjuder Chilimobil 5G?

I dagsläget, i början av 2023 så erbjuder Chilimobil inte 5G. Dock så gick man i september 2022 ut med att tester pågår för fullt och att man har för avsikt att kunna erbjuda 5G till sina kunder så snart som möjligt. Med andra ord så är hastigheterna med Chilimobil för närvarande begränsade till vad 4G-nätet erbjuder.