Så använder du skärminspelning på din iPhone

skärminspelning iPhone

Sedan iOS som lanserades år 2017 så utrustades iOS-enheter med skärminspelning. Denna funktion kan bidra till både nytta och nöje. Oavsett vad dina planer är så tänkte vi dela med oss av hur du enkelt kan aktivera funktionen samt hur du använder den.

Steg för steg guide till att starta skärminspelningen på iPhone

Först och främst så måste du “aktivera” funktionen, med detta så menas det att du ska lägga till den i ditt kontrollcenter. Detta görs enkelt med dessa steg:

  1. Öppna telefonens inställningar gå till “kontrollcenter”, “Anpassa reglage” och tryck på plustecknet bredvid skärminspelning.
  2. Öppna ditt kontrollcenter – detta görs genom att svepa nedåt från skärmens högra hörn.
  3. Tryck sedan på skärminspelning (den nya runda ringen). Nu startas en timer som visar när inspelningen börjar
  4. Stoppa inspelningen genom att ta fram kontrollcenter och tryck på samma knapp igen.

Din inspelning sparas automatiskt och finns sen bland dina vanliga bilder och videoklipp. Värt att veta är att du kan välja om du vill spela in ljud från din mikrofon samtidigt som du spelar in skärm. Allt du behöver göra är att hålla in knappen för skärminspelning så dyker alternativet upp!

Ha kul med skärminspelningen!

Nu när du har koll på hur du använder skärminspelningen så gäller det bara att hitta på roliga idéer att använda den till. Ett exempel på detta kan vara att spela in ett videosamtal med en vän, ungefär som en podcast i ”stående” videoformat. För att få en proffsig touch på detta så rekommenderas du att ha ett stativ så att du kan sitta bekvämt och få med båda händerna i bild om det skulle behövas – och självklart för stabilitetens skull, se till dina behov och välj en lämplig modell. Vill du ta ytterligare ett steg mot att få en proffsig känsla över dina inspelningar så finns det även externa mikrofoner som förbättrar ljudkvalitén avsevärt.