eSIM för Apple Watch – Så väljer du rätt

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Halebop & Tre

Apple Watch är ett perfekt exempel på en enhet som gynnas av eSIM. Med ett eSIM kan din Apple Watch ansluta till ditt abonnemang utan att behöva ett fysiskt SIM-kort. Antingen så ansluter du din Apple Watch till ditt befintliga abonnemang eller så skaffar du ett nytt. Om du letar ett nytt abonnemang så är det viktigt att du försäkrar dig om att abonnemanget faktiskt stöder eSIM och att din modell av Apple Watch också gör det. I denna artikel går vi igenom vilka abonnemang och modeller som lever upp till kraven.

Abonnemang med eSIM för Apple Watch

Det finns många abonnemang att välja på, men alla stöder faktiskt inte eSIM i dagsläget. Inte 5G heller för den delen. Därför har vi satt ihop en lista med abonnemang som stöder både eSIM och 5G.

OperatörAbonnemangFunktionerPris
Halebop 2GB

Halebop 2GB

Fria samtal 

Fria meddelanden

5G

Spara oanvänd surf

Sveriges nöjdaste kunder

 

Från 129 KR
3Flexibel 5GB

3Flexibel 5GB

5G

Ingen bindningstid

✔  Fria samtal

Fria meddelanden

Från 199 KR

Vilka modeller av Apple Watch stöder eSIM?

Innan du bestämmer dig för att byta abonnemang eller beställa eSIM så är det viktigt att veta om just din modell fungerar med eSIM eller inte. För att göra det enkelt för dig så har vi sammanställt en lista med modeller som fungerar tillsammans med eSIM:

  • Apple Watch Series 3
  • Apple Watch Series 4
  • Apple Watch Series 5
  • Apple Watch Series 6
  • Apple Watch Series 7
  • Apple Watch Series 8
  • Apple Watch SE (Alla modeller)

Vilka modeller stöder 5G med eSIM?

Just nu så finns det ingen Apple Watch med stöd för 5G, det funkar alltså endast på din telefon.

Anledningen till detta är att 5G kommer att dra mer batteri och du skulle därför behöva ladda din Apple Watch betydligt oftare. Dock så kan det vara värt att nämna att man sällan skulle utnyttja 5G på sin smartklocka då den oftast bara används för t.ex samtal eller SMS. Så även om du inte kan utnyttja 5G på din Apple Watch så kan det vara en bra idé att välja ett abonnemang som stöder det för telefonen.