Erbjuder Vimla 5G?

Billiga mobilabonnemang har varit väldigt efterlängtat på den svenska marknaden. Idag finns det ett par stycken att välja på t.ex Vimla, Hallon och ett par andra. Detta kan vid första tanke kännas som ett självklart val för många, men kommer detta billiga abonnemang med några nackdelar?

(Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Halebop & Tre)

Får man 5G-täckning med Vimla?

I dagsläget, december 2022, så är svaret nej. Vimla erbjuder inte 5G. Om det kommer att ändras i framtiden? Troligtvis, men det är inget vi vet säkert. Vimla använder samma nät som operatören Telenor som erbjuder 5G. Så, är 5G ett måste för dig så behöver du i dagsläget se dig om efter andra alternativ. 

Billigt alternativ där 5G ingår

OperatörAbonnemangFunktionerPris
Halebop 2GB

Halebop 2GB

Fria samtal 

Fria meddelanden

5G

Spara oanvänd surf

Sveriges nöjdaste kunder

 

Från 129 KR
3Flexibel 5GB

3Flexibel 5GB

5G

Ingen bindningstid

✔  Fria samtal

Fria meddelanden

Från 199 KR

Erbjuder andra billiga abonnemang 5G?

Det korta svaret är nej. Detta beror till stor del på att alla dessa billiga abonnemang är uppkopplade till de större operatörernas nät och får inte samma prioritet som operatörernas direkta kunder får, sett till bandbredd. Det beror också på att man vill ge sig själv en konkurrensfördel mot de mindre aktörerna som kopplar upp sig på deras nät. Eftersom att 5G fortfarande är något relativt nytt så kan detta självklart komma att ändras i framtiden. Så, varken Fello, Hallon, Karma eller andra billiga abonnemang har för tillfället 5G. Däremot så finns det undantag, till exempel Halebop som opererar på Telias nät. Det finns även stora operatörer som Tre som också erbjuder billiga abonnemang där 5G ingår.