Erbjuder Vimla 5G?

Billiga mobilabonnemang har varit väldigt efterlängtat på den svenska marknaden. Idag finns det ett par stycken att välja på t.ex Vimla, Hallon och ett par andra. Detta kan vid första tanke kännas som ett självklart val för många, men kommer detta billiga abonnemang med några nackdelar?

(Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Halebop & Tre)

Får man 5G-täckning med Vimla?

Ja, Vimla erbjuder nu 5G.

Från och med den 8:e december 2023 så erbjuder Vimla sina kunder 5G-mottagning med sina abonnemang. Vimla har gått ut med ett mail till sina befintliga kunder där man har tillkännagett att kunder som påbörjat sina abonnemang efter den 9:e 2023 november kan använda 5G redan idag. Befintliga kunder som påbörjat sina abonnemang tidigare än den 9:e november kommer att behöva byta SIM-kort innan man kan börja använda 5G.

Billigt alternativ där 5G ingår

OperatörAbonnemangFunktionerPris
Halebop 2GB

Halebop 2GB

Fria samtal 

Fria meddelanden

5G

Spara oanvänd surf

Sveriges nöjdaste kunder

 

Från 129 KR
3Flexibel 5GB

3Flexibel 5GB

5G

Ingen bindningstid

✔  Fria samtal

Fria meddelanden

Från 199 KR

När kommer 5G till Vimla?

Från och med den 8:e december 2023 så får man 5G-mottagning med Vimlas abonnemang. Befintliga kunder som påbörjat sina abonnemang tidigare än den 9:e november 2023 kommer dock att behöva byta SIM-kort innan man kan ta del av 5G-täckningen.

Erbjuder andra billiga abonnemang 5G?

Det korta svaret är oftast inte. Detta beror till stor del på att alla dessa billiga abonnemang är uppkopplade till de större operatörernas nät och får inte samma prioritet som operatörernas direkta kunder får, sett till bandbredd. Det beror också på att man vill ge sig själv en konkurrensfördel mot de mindre aktörerna som kopplar upp sig på deras nät. Eftersom att 5G fortfarande är något relativt nytt så kan detta självklart komma att ändras i framtiden. Dock så finns det undantag, till exempel så har Hallon nyligen lanserat 5G till sina kunder.

Under vilket nät går Vimla?

Vimla går under Telenors nät. Det betyder att Vimlas kunder har tillgång till ett väletablerat och utbrett nät över hela Sverige. Nu finns även tillgång till samma 5G-täckning.

Vad är bäst? Vimla eller Hallon?

Både Vimla och Hallon tillhör några av marknadens billigaste abonnemang. Allt kommer att bero på vilka preferenser och förutsättningar du har. Dock så hade Hallon tidigare en klar fördel som erbjöd 5G när Vimla inte gjorde det. Nu erbjuder båda 5G, det blir alltså lättare att utgå från pris nu när båda har de viktigaste funktionerna.

Har Vimla VoLTE?

Ja, Vimla erbjuder VoLTE sedan 2022. Till en början så erbjöds VoLTE enbar för iPhone, men nu så finns stöd även för Samsung, Sony, Motorola, Doro, Xiaomi och Google Pixel.