Google översätt via kameran – Översätt text från bild & kamera

Google har många smarta funktioner, till exempel Google översätt, som även kallas Google Translate från engelskan. Sedan 2015 har användare kunnat nyttja denna funktion med hjälp av mobiltelefonens kamera. Vi tänkte berätta lite om hur tjänsten funkar, samt upplysa om en rejäl språkuppdatering som lanserades.

Så använder du Google Translate genom kameran

Först och främst behöver du appen “Google översätt”. Du behöver inte en separat app för att kunna använda kamerafunktionen. Du hittar appen för både iOS & Android via länkarna nedan:

Väl inne i appen så trycker du bara på kameraikonen och fotar ett objekt med text, väljer “markera text” och sedan “skicka till översättning”. Sen dyker översättningen upp!

Det betyder att om du till exempel är utomlands och ser en skylt som är på ett språk du inte förstår, då kan du enkelt använda dig av översättning via kameran i Google’s app för att ta reda på det inom några sekunder. 

Instruktionsvideo för Google translate kamera

Instruktionsvideo som visar funktionerna i Google’s översättning via kameran.

Översättaren stödjer nu fler språk efter uppdatering

Det har hänt mycket sedan denna funktion först släpptes. Tidigare klarade man endast av att känna igen ett fåtal populära språk via kameran, nu är man uppe i 88 olika språk. Trots att appen “endast” känner igen 88 språk i dagsläget så klarar den av att översätta till över 100 olika språk. Med andra ord så kommer du nog att klara dig bra om du är på resande fot!