+44 | Får du bluffsamtal från Storbritannien?

Alla länder har egna landsnummer eller landskoder som det också kallas. Här har vi samlat relevant information kring landsnummer 44 som tillhör Storbritannien. 

Varför ringer +44 nummer mig?

Om du inte väntar dig samtal från Storbritannien så är det en bra idé att undersöka vem telefonnumret tillhör innan du svarar. Anledningen till detta är att det har rapporterats om otaliga försök till diverse bedrägerier via nummer kopplade till landsnummer 44, alltså Storbritannien. Du bör alltså vidta försiktighet om du får konstiga samtal från Storbritannien. 

Det går även att se att svenskarna har sökt på +44-nummer mer och mer med åren. Tittar vi på detta diagram från Google Trends så kan vi se att sökningar på +44 har ökat med 231% från 2004 till 2023.

Diagram - sökningar på +44 nummer

Vilket landsnummer är 44?

44 är Storbritanniens landsnummer.

Alla länder har egna landsnummer och dessa används som prefix för utrikessamtal. Nedan kan du läsa mer om hur detta prefix används i praktiken. 

Vad menas med +44?

+44 är ett landsnummer som tillhör Storbritannien och är alltså det prefix du behöver använda dig av för att ringa till Storbritannien, om du inte befinner dig där. Om du redan befinner dig i Storbritannien så behöver du inte använda dig av detta prefix för att slå inrikes samtal. Sammanfattningsvis så måste du slå +44 innan telefonnumret du vill ringa om du vill ringa till Storbritannien om du befinner dig utanför landet. 

Är alla samtal från +44 bedrägerier?

Nej. Trots att det sker många bedrägerisamtal från Storbritannien så är det inte sant för alla samtal. Till exempel så kan internationella företag ha ett av sina kontor där och vill kontakta dig angående en tjänst du köper hos dem. Men eftersom att faktiskt är vanligt med konstiga samtal från +44-nummer så kan det alltid vara en god idé att kolla upp vem som ringde innan du svarar, eller åtminstone vara noga att aldrig uppge känsliga uppgifter, än hur övertygande personen på andra sidan linjen kan vara.

Vill du veta mer om landsnummer och hur det fungerar? Då har vi en artikel med mer ingående information, samt en komplett lista på världens alla landsnummer.